Η παράδοση της οικογένειας ξεκινά από τον πατέρα του Μεχμέτ Χασάν, το 1958 σε ηλικία 15 ετών τότε που μαθαίνει την τέχνη του ζαχαροπλάστη-λουκομοποιού.
«Εκείνη την εποχή» λέει ο συνταξιούχος σήμερα Μεχμέτ Χασάν, «δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για λουκούμια. Έμαθα την τέχνη εργαζόμενος σε ζαχαροπλαστεία της Κομοτηνής μαζί με άλλα γλυκά της εποχής, ανάμεσα στα οποία και εκείνο του Φεχμί. Αργότερα το 1970 άνοιξα δικό μου ζαχαροπλαστείο, αλλά επειδή το σουτζούκ λουκούμ άρχισε να έχει ζήτηση άφησα τη ζαχαροπλαστική και άρχισα να φτιάχνω μόνο λουκούμια».
Εκείνο που κάνει το σουτζούκ λουκούμ να διαφέρει από τα άλλα, εξηγεί ο Μεχμέτ Χασάν, είναι τα περασμένα σε σπάγκο καρύδια που έχει στο εσωτερικό του και φυσικά η μορφή του που μοιάζει με σουτζούκι δηλαδή μεγάλο λουκάνικο. Για να το φάει κανείς θα πρέπει πρώτα να το κόψει.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – -ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ – ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ- Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – CONFECTIONERY KOMOTINI – SOUTZOUK LOUKOUM KOMOTINI -SYRUPY SWEETS KOMOTINI -BEST SYRUPY SWEETS KOMOTINI-BEST BAKLAVAS KOMOTINI – BEST KATAIFI KOMOTINI – BEST SARAGLI KOMOTINI- SOUZUK LOUKOUM – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΛΦΑ