Η ελληνική κουζίνα αποτελείται από τα πιο υγιεινά και νόστιμα γεύματα της μεσογειακής διατροφής, καθώς βασίζεται σε φρέσκα και αγνά υλικά. Η τοπική κουζίνα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας. Τα νησιά του Ιονίου έχουν ιδιαίτερα τοπικά πιάτα αφού μπορείτε να γευτείται συνταγές με μοναδικές γεύσεις. Ειδικά η Κερκυραϊκή κουζίνα αποτελείται από συνταγές βασισμένες στον ιδανικό συνδυασμό ελληνικών και βενετσιάνικων πιάτων.
Η ταβέρνα Kalami Beach είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Από το 1980 προσφέρει στους επισκέπτες της παραδοσιακά σπιτικά φαγητά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική κουζίνα είναι συνώνυμη με το εξαιρετικό άρωμα και τη γεύση που επιδεικνύει η παραδοσιακή μαγειρική και απευθύνεται σε κάθε καλοφαγά.
Η μαγειρική μας στηρίζεται στο μεράκι, την εμπειρία και την ποιότητα των φυσικών συστατικών και των φρέσκων προϊόντων. Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει έναν κήπο στο Γιαλισκάρι, μια γραφική και ερημική παραλία μεταξύ των κόλπων Καλάμι και Αγνί, για την παραγωγή φρέσκων λαχανικών και μυρωδικών που χρησιμοποιούμε στην ταβέρνα. Τον χειμώνα, συλλέγουμε ελιές από 500 ελαιόδεντρα για την παραγωγή ελαιολάδου που απαιτείται για το μαγείρεμα και την κατανάλωσή του στα τραπέζια μας. Κάθε μέρα τα ψαροκάικά μας “Νικολάκης” και “Γιωργοτζής” εξοπλισμένα με τουλάχιστον 5000μ δίχτυα αλιείας τροφοδοτούν την ταβέρνα με φρέσκα ψάρια από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.
Η επιτυχία στη μαγειρική απαιτεί την αγάπη της δημιουργίας, μετατρέποντας μια απλή συνταγή σε ένα νόστιμο πιάτο. Σε αυτό συμβάλλει το αχτύπητο δίδυμο της μαμάς Φρόσω και του σεφ μας που εγγυούνται ένα πραγματικά εξαιρετικό φαγητό.
Καθημερινά μαγειρέυουμε τα πιο νόστιμα πιάτα που ταιριάζουν σε όλες τις προτιμήσεις μέσα από ένα πλούσιο μενού σε κρέας, ψάρι και πιάτα για χορτοφάγους.
Συνοδέψτε το δείπνο σας με ένα ποτήρι βελούδινο κρασί ή ένα ποτό της αρεσκείας σας κάτω από την καταπράσινη πέργολα απολαμβάνοντας το τοπίο του κόλπου με το φως του φεγγαριού να λαμπυρίζει στη θάλασσα και τον χαλαρωτικό ήχο του κύματος.