Background Image

Το Μαγευτικό Καρπενήσι

Στο  Νομό Ευρυτανίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι και σε υψόμετρο 960 μέτρα, βρίσκεται το Καρπενήσι , μια πόλη 7000 περίπου κατοίκων, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων και εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής: αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες και παλιά σχολεία. Επίσης, στην πόλη λειτουργεί σήμερα το «Μουσείο Καρπενησίου», που είναι αφιερωμένο στους Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Τσάτσο.

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, τόσο χειμερινών, όσο και καλοκαιρινών διακοπών, με αναπτυσσόμενες τουριστικές υποδομές και δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες και χαλάρωση, αλλά και με ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Η πρόσβαση στο Καρπενήσι είναι εύκολη, μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ για το χειμώνα, σημαντικό λόγο μιας απόδρασης στην περιοχή, αποτελεί το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου, 12 χλμ. έξω από την πόλη.

Στο Καρπενήσι, θα κάτσετε φυσικά στην κεντρική πλατεία της πόλης, με το μεγάλο πλάτανο και τη βρύση και θα γευτείτε τα εκλεκτά εδέσματα στις γύρω ταβέρνες.

Επίσης, στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, υψώνεται ένας καταπράσινος λόφος, με το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, από όπου μπορείτε να απολαύσετε εντυπωσιακή θέα προς την πόλη και το Βελούχι.

Η υποδοχή των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου στο Καρπενήσι, γίνεται με τις «Γιορτές Χειμώνα».

Η έναρξη γίνεται 15 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολουθούν διάφορες εκδηλώσεις μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους, με οργανωτές το Δήμο και άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Το Καρπενήσι προσκαλεί τους επισκέπτες να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να συμμετέχουν σε εορταστικά διαδραστικά δρώμενα.

Διαμονή

  • Σε μικρή απόσταση από το Καρπενήσι, στην καρδιά του μαγευτικού Μεγάλου Χωριού, βρίσκεται το Forest Suites Boutique Hotel. Κτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τον Καρπενησιώτη ποταμό και αγκαλιάζοντας τους χιονοσκεπείς πρόποδες της Καλιακούδας, σας καλεί για μια μοναδική εμπειρία μύησης στα μυστικά του δάσους.  https://forestsuites.gr/

 

  •  Στο χωριό Κλαυσί, 6 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, σε έναν από τους πιο φημισμένους χειμερινούς προορισμούς, σε μια όμορφη τοποθεσία γεμάτη από έλατα, διασχίζοντας τον ποταμό Καρπενησιώτη, σε μια παρθένα φύση θα βρείτε το Μαγεμένο Βουνό.Είναι ένας πολυτελής παραδοσιακός , μικρός ξενώνας, κατασκευασμένος από φυσικά υλικά, με μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας. http://www.magemenovouno.gr/

 

  • Στην καρδιά της Ευρυτανικής φύσης, λίγο πιο έξω από το Καρπενήσι θα συναντήσετε τον παραδοσιακό ξενώνα Μεσοστράτι. Χτισμένος σε ένα κτήμα οκτώ στρεμμάτων, περιτριγυρισμένος από πλατάνια και ελατόδασος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς που αναζητάτε την ξεκούραση, την χαλάρωση και την ζεστή φιλοξενία. http://www.mesostrati.com/el/home/

 

  •  Hotel Spa Montana διαθέτει πανοραμική θέα στην κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις (κλιματισμό, τηλεόραση δορυφορικής λήψης, mini bar, θυρίδα ασφαλείας, Internet access, τηλέφωνο και σεσουάρ). Διακοσμημένα με διακριτική πολυτέλεια και ρουστίκ ύφος, με ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια και χειροποίητα φωτιστικά, τα δωμάτια του Hotel Spa Montana (μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα και σουίτες) εκφράζουν με σύγχρονο και ατμοσφαιρικό τρόπο τις καλύτερες παραδόσεις της ελληνικής φιλοξενίας. https://www.montana.gr/index.html

 

 

 

 

Πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

  • Το φαράγγι Πανταβρέχει

Αιωνόβια πλατάνια, κρυστάλλινες πηγές, τρεχούμενα νερά και επιβλητικοί καταρράκτες που σχηματίζονται από τα νερά του Κρικελοπόταμου, συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό.

  • Μονή Προυσού

Χιλιάδες πιστοί έρχονται στο ιστορικό μοναστήρι και σημαντικό προσκύνημα της Ελλάδας για χάρη της θαυματουργής, όπως θεωρείται, εικόνας της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες παραδόσεις, έφτασε εδώ με θαυματουργό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας, στα χρόνια της εικονομαχίας. Είναι καλυμμένη με ασημένιο και χρυσό πουκάμισο το οποίο θεωρείται δώρο του Γ. Καραϊσκάκη. Σε απόσταση 300 μ. από τη μονή, σε βραχώδες ύψωμα, ξεχωρίζει ο κομψός πύργος με το ρολόι.

  • Λίμνη των Κρεμαστών

Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα θα μαγέψουν πραγματικά τον επισκέπτη κάνοντας τον να νομίζει ότι βρίσκετε σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Οι λάτρεις των σπορ αλλά και της δράσης γενικότερα δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι καθώς στην περιοχή μπορεί να δοκιμάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting.

  • Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς

Ένα φαράγγι με όνομα που κρύβει πολλούς θρύλους από πίσω. Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς θα το συναντήσεις στην Ευρυτανία ,μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό Προυσό. Το μονοπάτι για τους λάτρεις της πεζοπορίας είναι βατό και γύρω γύρω σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν έλατα.

  • Τοπική κουζίνα

Να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα που περιλαμβάνει ονομαστά λουκάνικα, το φημισμένο προσούτο Ευρυτανίας, παραδοσιακά τυριά σαν το τσαλαφούτι, ντόπιες πίτες και γλυκά του κουταλιού

Σας προτείνουμε τι  Ταβέρνα Φωλιά  με τα ωραία ψητά τους καθώς και τη  Ταβέρνα πανόραμα .

Καθώς και η ταβέρνα της Κυρα ζωής

*/
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email