Background Image

Καστοριά

Η «αρχόντισσα» της Μακεδονίας

Η «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, όπως συχνά την αποκαλούν, χαρακτηρίζεται ως μία από τις ομορφότερες πόλεις των Βαλκανίων και φιλοξενεί μία από τις περιοχές της Ελλάδας, που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο «Natura 2000». Γεμάτη με πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και τη λίμνη να έχει χαρακτηρισθεί ως Μνηµείο Φυσικού Κάλλους, η Καστοριά αποτελεί αναμφισβήτητα έναν προορισμό, που ενδείκνυται για αποδράσεις Χειμώνα-Καλοκαίρι.

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Καστοριά

  • Η λίμνη

Ονομάζεται Ορεστιάδα, καθρεφτίζει με υπέροχο τρόπο την φωλιασμένη γύρω της πόλη και φιλοξενεί τις ωραιότερες βόλτες μας στην περιοχή. Με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια, ο γύρος της λίμνης είναι πάντα απολαυστικός: Ξεκινήστε από τη «νότια παραλία» με τα πλατάνια, τους ναούς και τα σπήλαια και συνεχίστε κυκλικά για να δείτε την Καστοριά σε όλο της το μεγαλείο.

  •  Σπηλιά του Δράκου

Ένα σπήλαιο εκατομμυρίων ετών, με εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Σήμερα, είναι επισκέψιμο (από τις 10.00 ως τις 17.00 ).

  • Το Ντολτσό

Αρχοντική συνοικία της Καστοριάς και κάθε βόλτα στα σοκάκια του είναι και μια βόλτα στην ιστορία της πόλης: Τα παλιά αρχοντικά με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική παρατάσσονται στα πλακόστρωτα καλντερίμια, ανάμεσα σε παρεΐστικα μεζεδοπωλεία. Εδώ θα βρείτε και το μουσείο Λαογραφίας της πόλης.

  • Λόφος του Προφήτη Ηλία

Προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη και την πόλη. Περιτριγυρισμένη από ένα πάρκο με παγώνια και σπάνια πουλιά και «εξοπλισμένο» με ένα γραφικό café με εξίσου συγκλονιστική θέα, η τοποθεσία αυτή είναι ό,τι πρέπει για ρομαντζάδα αφ’ υψηλού.

 

 

*/
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email